Wat is een leertoren of learning tower?

Een leertoren is een veilig platform dat speciaal is ontworpen om een kind op aanrecht hoogte te brengen, zodat het zich makkelijk kan bezighouden met de wereld om zich heen. Kleine kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag deel uitmaken van wat er rond hen gebeurt. De leertoren zorgt er voor dat je je kleintje makkelijk kan betrekken op een veilige manier. Er gebeuren blijkbaar een heleboel leuke dingen op het aanrecht die ze niet graag missen ;-)

WANNEER GEBRUIK JE EEN LEERTOREN?

De hoogte van het platform van de leertoren zit op 45 cm. Zo creëer je dus het perfecte opstapje voor je peuter of kleuter om aan het aanrecht in de keuken mee te helpen. Je kan hem ook gebruiken in de badkamer. Samen de tanden poetsen, het was nog nooit zo gemakkelijk! Maar beperk het gebruik niet enkel tot de keuken of badkamer. Heb je een serre met verse groentjes, perfect voor je kindje om mee de groentjes te plukken met een veilig opstapje. Of werkt opa of papa graag aan de werkbank in de garage? Natuurlijk wilt je kleintje meehelpen en kijken naar alle bouten, schroeven en spijkers. Maar je houdt ze toch liever op een veilige afstand en in hun veilige plek. Een leertoren is hiervoor perfect geschikt!

VANAF WELKE LEEFTIJD KAN JE EEN LEERTOREN GEBRUIKEN?

Elk kind dat stevig op zijn beentjes kan staan is veilig in een learning tower. Natuurlijk steeds onder het nauwlettende toezicht van een volwassene. Dus vanaf ongeveer 10 maanden (afhankelijk van de individuele ontwikkeling van je kindje) kan je een leertoren in principe gebruiken. Rond de leeftijd van 5 of 6 jaar is je kind de learning tower ontgroeid en heeft hij/zij hem niet meer nodig als veilig opstapje om bij het aanrecht te komen.

DE LEERTOREN MAAKT HET LEVEN MAKKELIJKER

We spreken uit ervaring! :-) Een leertoren in huis halen zal je leven met een kleuter of peuter veel makkelijker maken. Enkele voorbeelden van wanneer de montessori leertoren je redder in nood zal zijn? Kieskeurige kleuter aan tafel? Laat ze helpen met koken! Peuters zullen sneller nieuw voedsel proberen als ze betrokken zijn geweest bij de bereiding ervan. Laat ze roeren, kloppen, mengen, snijden (met een veilig kindermesje en onder toezicht). We hebben altijd geleerd dat we niet mogen spelen met ons eten, maar helpen koken is ook een manier om spel en plezier voor voedsel te krijgen. Geen gevecht meer aan tafel, maar een verbindend moment in de keuken. Knutselen en schilderen. Soms kan schilderen, knutselen of knippen een hectische bedoeling worden. Zet je kleuter in zijn/haar leertoren aan het keukenaanrecht en houd alle kunstwerkjes in een makkelijk schoon te maken omgeving. Heeft je zoon of dochter geen zin om in zijn eetstoel te blijven zitten? Dan zijn de leertorens een prima en veilige uitwijkmogelijkheid voor een maaltijd. De kleine grote mensen met extra energie waarderen de bewegingsvrijheid die een learning tower biedt in vergelijking met vastgebonden zitten in een stoel. Aan het einde van de dag komt je kindje vermoeid thuis na school of de opvang en het eten moet nog gemaakt worden? Het perfecte hulpmiddel op zo’n moment: de leertoren! Kinderen voelen zich betrokken, willen het liefst dicht bij je zijn en jij hebt je handen vrij om het eten te maken of de afwas te doen.

IS EEN LEERTOREN MONTESSORI?

Een leertoren ondersteunt de Montessori filosofie. Montessori legt de focus om kinderen op een zelfstandige manier te laten ontdekken, op hun eigen tempo. De naam komt van Maria Montessori. De kern zit samengevat in de uitspraak “leer mij het zelf te doen”. Je kan montessori technieken thuis integreren door de juiste omgeving en materialen aan te bieden aan je kind die ervoor zorgt dat ze de mogelijkheid hebben om veel zelf te doen. Het begint al met al het materiaal voor de kinderen op kinderhoogte te leggen. Een leertoren biedt dus inderdaad de perfecte ondersteuning om de filosofie van Maria Montessori thuis toe te passen. Je kind kan zelfstandig in de leertoren kruipen en er ook zelf uitkomen. Je biedt hen de mogelijkheid om te helpen in de dagelijkse activiteiten van je gezin. Zo kunnen ze leren om voor zichzelf te zorgen. Het zal een boost geven aan hun zelfvertrouwen!

KIES EEN DUURZAME HOUTEN LEERTOREN

Hoe kies je nu een leertoren? Bij Hello Archie zijn we fan van duurzame en ecologische materialen, daarom bieden we houten leertorens aan. De leertorens van Ette Tete worden vervaardigd uit FSC-gecertificeerd berken multiplex. Een prachtig en duurzaam materiaal dat generaties mee kan gaan. Houd ook rekening met de hoogte van je aanrecht en de hoogte van het platform. De leertorens van Ette Tete zijn gemaakt voor een standaard aanrecht hoogte van 91 cm.

JE LEARNING TOWER: ONDERDEEL VAN JE INTERIEUR

Bij Hello Archie geloven we rotsvast dat design en een mooi interieur perfect kunnen gecombineerd worden met jonge kinderen. Je leertoren kan perfect onderdeel worden van je interieur. We bieden ze aan in verschillende kleuren, zodat je de kleur kan kiezen die mooi bij jouw keuken past. De leertoren is beschikbaar in verschillende kleuren.

DE VERSCHILLENDE ETTE TETE LEERTORENS

Ette Tete heeft twee soorten leertorens in hun assortiment: de Step up! en de Step‘n Sit. De Step Up is een basis leertoren, gemaakt uit FSC-gecertificeerd berkenmultiplex met kindveilige verf of vernis. De Step’n Sit is 2-in-1 modulaire leertoren die je kan omvormen naar een tafeltje met een zitbankje. Zo kan je kindje rustig knutselen aan zijn omgevormde leertoren. De Ette Tete Step’n Sit wordt ook gemaakt uit FSC-gecertificeerd berken multiplex met kindveilige verf of vernis. De afsluitingen zijn uit stevig metaal gemaakt. Alle producten van Ette Tete worden volledig geproduceerd in Europa.
Als je onze website in volle glorie wilt gebruiken, dan is het nodig dat je onze cookies accepteert. Eat them all :-)
Thanks for joining the Hello Archie community! We hebben jou een e-mail verstuurd om jouw inschrijving te bevestigen.
Your e-mail address is probably already known to us
ico-collapse
0
Top
ic-expand
ic-cross-line-top